Wenen bezienswaardigheden top 5

Wenen bezienswaardigheden top 5

Wenen is de grootste stad van Oostenrijk en heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Op het gebied van politiek, cultuur en economie speelt Wenen een belangrijke rol in het land. Dat Wenen een rijke historie heeft is duidelijk te zien aan de vele historische gebouwen en musea.

Wenen bezienswaardigheden – Het Schloss Schönbrunn paleis

Dit paleis wordt als het belangrijkste cultureel monument van het land beschouwd. Het is een groot paleis met een lange geschiedenis. Daar verbleef de keizer tijdens de zomer. Het paleis bestaat uit een groot aantal kamers, een museum en een tuin met een dierentuin.

Wenen bezienswaardigheden – Stephansdom kathedraal

Als grootste kathedraal van de stad maakt Stephansdom indruk met zijn mooie architectuur. Dit groot bouwwerk is de zetel van de Oostenrijkse aartsbisschop.

Wenen bezienswaardigheden – Hofburg Paleis

Vroeger was dit paleis de residentie van vorsten in de winter. Het is tegenwoordig de residentie van de Oostenrijkse Bondspresident. Daar bevinden zich ook de keizerlijke appartementen van keizerin Elisabeth en keizer Frans Jozef. De inrichting is nog steeds precies zoals het vroeger was. Naast de keizerlijke appartementen is er ook een barokke rijzaal, een schatkamer en een wetenschappelijke bibliotheek.

Het MuseumsQuartier

Het MuseumsQuartier is een groot complex waar verschillende musea en culturele instituten zijn gevestigd. U kunt daar het Mumok museum met moderne kunst en het Leopold museum bezoeken. Daar worden ook exposities, shows en concerten gehouden. Verder is er in het complex ook een wiskundecentrum en een danscentrum.

De Weense Staatsopera

De Weense Staatsopera is niet alleen de grootste in Oostenrijk. Deze opera is ook wereldberoemd en wordt zelfs als een van de beste opera’s in de wereld beschouwd. In de zaal is er plaats voor 2280 personen. Het gebouw werd na de tweede wereldoorlog gerenoveerd en is nu een soort symbool van vrijheid voor het land.

Kortom, Wenen heeft prachtige bezienswaardigheden die u zeker niet moet missen tijdens een bezoek aan deze wonderbaarlijke stad!