vakantieboeken

Waarop letten als je een vakantie gaat boeken?

Vele van ons zullen hun vakantie al hebben geboekt of zijn hier druk mee bezig. Voor deze laatste groep hebben wij een overzicht waarop je moet letten als je jouw vakantie wilt gaan boeken.

Optijd boeken

Dit klinkt makkelijk, maar er zijn heel veel mensen welke nog steeds teveel betalen doordat zij te vroeg of juist te laat hun vakantie boeken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vakanties 4 maanden van te voren het goedkoopst zijn. Dit komt doordat zij vanaf deze tijd zekerheid hebben op vliegtuigstoelen vastleggen. Zij lopen hierdoor minder risico en dat scheelt jouw geld.

Beoordelingen lezen

Ga je naar een verblijf waar je nog geen ervaring mee hebt? Dan zijn de beoordelingen wellicht de beste graadmeter. Een ander idee is om de social media kanalen te bekijken van het verblijf. Neem alles met een korreltje zout, want extreem goede en/of slechte recenties zijn meeste een tikkie aangedikt. Voorbeeld zijn Tripadvisor, Zoover en Holidaytrust. Voor de laatste klik hier om de website te bezoeken.

Let op het nieuws

Kom niet voor verassingen te staan en let op het nieuws. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je vakantie in het honderd loopt. Zo was er bijvoorbeeld in Griekenland een aantal jaar geleden een flinke economische crisis waardoor veel banken geen geld meer uit de automaat gaven. Een voorbereid persoon had voldoende losgeld meegenomen of voor een ander land gekozen.

Boek op de juiste dag

Het klinkt raar, maar geloof ons de prijzen varieren ontzettend. Zo is over het algemeen de vakantie op zondag het goedkoopst, maar de dinsdag is ook vaak een goedkope dag. Het kan zelf tot 15% van je budget schelen. En ja daar kan je op vakantie veel leuke dingen van doen.