Vakantie tegen stress

Vakantie tegen stress

Stress is een ziekte die vandaag de dag steeds vaker de kop opsteekt, en allang niet meer een aandoening is waar alleen kantoorbereoepen mee te maken kunnen krijgen.

De aandoening ontpopt zich meer en meer in verschillende beroepen, en eigenlijk kunnen we stellen dat steeds meer mensen een bestaan leiden, waarin ze steeds vaker meer druk ondervinden. Druk die zich inwerkt op het lichaam, en door het steeds verder opstapelen van de druk, ook steeds meer symptomen van stress laat zien.

De druk, die mensen ook steeds vaker voelen, ook al leiden ze uiterlijk een normaal bestaan. Druk die bijvoorbeeld alleen al opgebouwd kan worden, door het niet in staat zijn, om volledig aan de samenleving deel te kunnen nemen. Bijvoorbeeld op de verschillende sociale media.

De vraag is dan ook, wat kan je nu eigenlijk doen, zodat de druk niet te veel oploopt, en je dus door de stress geen burn out krijgt.

Het klinkt raar, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, want jezelf blijven is daarbij het belangrijkste. Trek je niets aan van hoe anderen vinden dat je moet leven. Het is jouw leven.

Komt de stress door de druk en de drukte van bijvoorbeeld je baan, dan is vooral rust erg belangrijk. Die rust kan je bijvoorbeeld krijgen door op tijd inderdaad een tijd weg te gaan. Een weekje een ander leven leiden, of langer natuurlijk.

Vooral het in een andere omgeving zijn, zonder de druk van het dagelijkse bestaan, doet wonderen voor mensen die aan stress leiden, of waarbij de druk te veel dreigt te worden.

Daarom is op tijd op vakantie gaan zo ontzettend belangrijk. Daarbij is vakantie elders in Nederland, of in het buitenland enorm belangrijk, en kies daarbij vooral een plek waar je tot rust kunt komen.

Voor de één is dat een strandvakantie, voor een ander een bergvakantie, waarbij we kunnen stellen dat mensen die regelmatig in de natuur zijn, bijvoorbeeld om te wandelen of te fietsen, vaak veel minder last van stress hebben.

En dat kan natuurlijk heel goed samengaan met een vakantie, want er zijn nog steeds enorm veel bestemmingen waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens de vakantie, door veel en vaak door een onaangetaste natuur te wandelen of te fietsen.

Proberen of dat werkt kan je natuurlijkt huis al, want haast overal zijn wel plekjes met veel natuur, en mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. En, proberen kan immers nooit kwaad.

Meer weten over stress?

Kijk bijvoorbeeld eens op www.stressplein.eu, Waar je een schat aan informatie kan vinden over wat stress precies is, welke oorzaken deze aandoening kan hebben, en natuurlijk methoden om te leren ontspannen.