Top 5 Watervallen voor op reis

Top 5 Watervallen voor op reis

Of het nu in cascades of torrents is, in prachtige fonteinen of wilde stroomversnellingen – regenbogen vormen zich in de spray van kolkend water over de hele wereld. Het geweld van de natuur is zelden van zo dichtbij van dichtbij te zien alsof je aan de voet van een waterval staat met de spray op je gezicht en het geluid van je oren. We enchanter willen u graag kennis laten maken met onze mooiste watervallen:

1 Top 10 watervallen: de watervallen in Iguaçu

Iguaçu is een Guarani-woord. Het betekent het grote water. De Iguaçu-watervallen kunnen nauwelijks nauwkeuriger worden beschreven. Ongeveer 13.000 kubieke meter water stort elke seconde over een breedte van 2700 m naar een diepte van 80 m. Dit maakt ze niet alleen een van de grootste watervallen, maar ook een natuurlijk erfgoed van UNESCO. De watervallen behoren tot de hoogtepunten van elke individuele reis in Argentinië.
Hier stromen 20 grote en 255 kleinere watervallen samen – een geweldig spektakel dat je ook van de Braziliaanse kant kunt bewonderen tijdens een privétrip naar Brazilië. Als je wat meer tijd hebt, raden we je aan om een ​​paar dagen in de regio te blijven.

2 Khone Phapheng-watervallen, Champassak, Laos

De Khone Phadheng-watervallen worden ook wel de parel van de machtige Mekong genoemd. Met een breedte van meer dan tien kilometer is het niet de grootste maar de breedste waterval ter wereld. Het Mekong-water stort zich in talloze watervallen en vormt een natuurlijke barrière.
Stroomopwaarts, op rustiger water, kun je een kajak peddelen tussen de eilanden die hier in de Mekong Delta liggen. Als je geluk hebt, vang je een glimp op van de Irrawaddy-dolfijnen die hier rondzwerven. Mis dit natuurlijke spektakel niet tijdens uw vakantie in Laos.

3Athirapally watervallen, Kerala, India

De Athirapally-watervallen verrukken vooral hun bezoekers tijdens de moessons. Hier kunt u genieten van de ongerepte natuur in het dichte bos van Kerala. Een smal pad leidt bezoekers naar de oorsprong van de watervallen.
Een prachtig gezicht. We raden je aan hier een nacht te plannen en te ontspannen in de natuurlijke poelen rond de waterval tijdens je individuele rondreis door India.

4Kuang Si-waterval, Luang Prabang, Laos

Een trip naar Laos is niet compleet zonder de Kuang Si-waterval bij Luang Prabang te zien. Midden in het groene bos is er een systeem van natuurlijke poelen die je uitnodigen om een ​​bad te nemen met je turkooisblauwe water. De belangrijkste waterval, die op een diepte van ongeveer 60 meter boven het sprookjesachtige landschap stroomt, is – hoewel indrukwekkend – niet de ster van deze populaire excursiebestemming.
Geniet van een ontspannende dag, wandel naar de oorsprong van de waterval en koel af in de prachtige turquoise zwembaden.
5 Murchison-waterval, Oeganda
De Murchison-watervallen zijn de dramatische en imposante finale van een stroomversnelling van 80 km op de Nijl. Midden in het Murchison National Park stroomt de rivier door een nauwe opening in een prachtig meer.
De watervallen zijn een van de mooiste natuurlijke spektakels van Oeganda en zullen zeker een van de hoogtepunten zijn van je individuele Oeganda-tour of Afrika-tour. Het dierenrijke park is ideaal voor safaritochten en de oevers van het meer zijn een paradijs voor rustige vistochten.