Zoek de winterzon op en laat je verrassen

Zoek de winterzon op en laat je verrassen

Het lievelingsvakantieland van heel veel Nederlandse vakantiegangers is Spanje. Jaar in jaar uit genieten duizenden toeristen vanuit Nederland van het veelzijdige Spanje. Een stedentrip, rondreis, eilandhoppen of een zonvakantie aan één van de Costa’s zijn veel geboekte reizen naar Spanje. Daarnaast leent het zuiden van Spanje en de Canarische Eilanden zich ontzettend goed voor een overwintering. Nederlanders ontvluchten Nederland tijdens de wintermaanden om de zon op te zoeken in het zuiden van Spanje of op de Canarische Eilanden.

Kijk je ogen uit in het prachtige Andalusië

Het zuiden van Spanje omvat de autonome regio Andalusië. Het is de regio van de tradities en heel veel Spaanse tradities vinden hier hun oorsprong. Denk maar aan de flamenco dans, de stierenvechten en de prachtige shows met het Andalusische paard. Een individuele rondreis andalusie is geweldig, alles komt hier samen, het biedt op zich de perfecte mix voor een fantastische vakantie.

Zon, zee en skiën

De kust word gesierd door eindeloos lange zandstranden en het achterlandschap is groen. In de autonome regio Andalusië ligt ook de Sierra Nevada. Een prachtig bergachtig gebied. Tijdens een vakantie in Andalusië is de Sierra Nevada een regelrechte aanrader. Voor overwinteraars is er nog een leuke bijkomstigheid, op de Sierra Nevada is een skigebied gelegen. Het gebied is uitstekend met de auto te bereiken vanaf diverse badplaatsen aan de Costa del Sol.

Skigebied Sierra Nevada

Het skigebied van de Sierra Nevada is in één woord schitterend. Het beschikt over goede en moderne liften en de skipistes worden heel goed onderhouden. Het is geen groot skigebied. In totaal is er 83 kilometer aan piste met 23 liften. Het dorp van het skigebied is Pradollano en omdat dit het enige skigebied van Spanje is, kan het in het winter hoogseizoen heel druk zijn op de piste. Vooral in de weekenden als de Spanjaarden zelf de ski’s onderbinden en een afdaling maken.

Ga buiten de vakanties om naar de Sierra Nevada

Tijdens vakanties is het helemaal druk bij het skigebied en er zijn dan ellenlange wachtrijen. Als je een afdaling wilt maken kun je dit het beste op een normale doordeweekse dag doen. Er moet wel gezegd worden dat het skigebied van de Sierra Nevada niet goedkoop is. Voor een après-ski moet je ook niet op de Sierra Nevada zijn. De Spanjaarden houden het bij een drankje en tapas.

De Spaanse eilanden

Maar Spanje heeft vanzelfsprekend nog veel meer te bieden, zoals de beroemde eilanden zoals Mallorca, Gran canaria, en natuurlijk Ibiza.

Ook hier gaan ieder jaar weer talloze toeristen heen om te genieten van een strandvakantie.

Hoewel er naast het strand op de verschillende eilanden nog veel meer te beleven is. Want de eilanden staan ook bekend om het goede eten, de diverse bezienswaardigheden, en natuurlijk om het uitgaansleven.