Welke landen kan je bezoeken in het Midden Oosten?

Welke landen kan je bezoeken in het Midden Oosten?

Heb jij plannen om eens naar het Midden-Oosten te gaan voor vakantie? Veel mensen hebben hebben vooroordelen. Maar het is niet alleen maar gevaarlijk. Het Midden-Oosten heeft geweldige landen te bieden. In deze blog vind je meer informatie over 3 van deze landen: Dubai, Egypte en Iran.

Dubai
360 dagen zon per jaar, woestijn en zee, lange zandstranden, warme temperaturen, de Arabische cultuur, shopping paradijzen en de meest luxe hotels met de mooiste architectuur en de beste service. Skiën of schaatsen in de woestijn, Rolls-Royces en valkerij, buikdanseressen en bedoeïenen, tennis en woestijnsafari’s, kameel en paardenraces, sluiers en hoge hakken, bikini’s en boerka’s, vriendelijkheid en tolerantie, culinaire diversiteit, dit alles en nog veel meer maken deel uit van het dagelijkse leven van Dubai. Op slechts een paar uur vliegen van Europa ligt dit sprookjesland. Reis naar Dubai voor: Ski Dubai, Dubai Mall, Dubai Zoo, Dubai Creek, Jumeirah Moskee, The palm trilogy en The world, wolkenkrabber Burj Kalifa, Burj Al Arab (luxe 7-sterren hotel), Jumeirah Beach, Al-Fahidi Fort, Wild Wadi Par.

Egypte

Een betaalbare vakantie in Egypte, in het noordoosten van Afrika biedt een ideale mix van cultuur en strand. De stad Caïro, de vele tempels, piramides en de graven van de oude farao’s maken deel uit van de aantrekkingskracht van dit land. Bijzonder populair is de Rode Zee vanwege zijn uitgestrekte koraalriffen. De Sphinx, de piramiden van Gizeh en de Tempel van Luxor zijn attracties die een bezoek waard zijn. Egypte heeft fantastische badplaatsen als Hurghada, Sharm el-Sheikh, Dahab, El Gouna en Marsa Alam. Reis naar Egypte voor: tijdloze tempels en piramides, uitgestrekte woestijnen, kleurrijke bazaars, feluccas op de Nijl, prachtige brede stranden.

Iran
Bereid je voor om verrast te worden. Dit enorme land, ongeveer 40 maal groter dan Nederland, met meer dan 60 miljoen inwoners, is een van de meest fascinerende bestemmingen in de wereld. Het is de thuisbasis van enkele spectaculaire historische steden, architectonische overblijfselen, prachtige bergen en landschappen. Iraniërs zijn zeer gastvrij en zorgen er altijd voor dat je je welkom voelt. De officiële taal is het Farsi (Perzisch), maar een groeiend aantal van de Iraniërs spreken Engels. De rijke cultuur een enorme variëteit aan landschappen en gastvrije mensen maken van Iran een boeiende en interessante bestemming. Iran, misschien wel jouw volgende vakantiebestemming? Reis naar Iran voor: islamitische architectuur, avontuur, fraaie religieuze gebouwen, eeuwenoude cultuurschatten, woeste berggebieden en uitgestrekte woestijnen.