Krugerpark

Zuid Afrika reizen

5 tips voor activiteiten in het Krugerpark

Ga je naar Zuid Afrika reizen? Dan mag een bezoek aan het grote wildpark in het noordoosten van Zuid Afrika niet ontbreken. Het nationaal park Kruger, oftewel Krugerpark, staat bekend om zijn safari’s en het feit dat je de Afrikaanse wildernis zoals nergens anders kunt ervaren.
Het park is een enorme landoppervlakte en is een speeltuin van ontdekkingen. Hieronder vind je 5 tips voor activiteiten tijdens je bezoek aan het Krugerpark.

1. Ga op ballonvaart safari
Bekijk het park vanuit vogelperspectief. Laat je dragen door de wind en bekijk ongestoord de kuddes dieren en het Zuid Afrikaanse landschap.

2. Bezoek aan het culturele dorp
Neem een kijkje in het leven van de bushmensen die nog steeds van het land leven. Het Krugerpark is de thuis van de culturele dorpen Ndebele, Pedi, San, Shangaan, Tsonga en Venda. Bezoek een dorp en observeer het dagelijkse leven van deze traditionele mensen.

3. Bush braaien
Er is maar één ding beter dan omringt te worden door de Zuid Afrikaanse wildernis en dat is braaien terwijl je omringt wordt door de Zuid Afrikaanse wildernis. Terwijl je zit en luistert naar het geluid van de natuur wordt je eten bereid op een open vuur. Het is veilig, leuk en avontuurlijk.

4. Bezoek een werelderfgoed locatie
Bezoek de oude locatie Thulamela. Toen Groot Zimbabwe meer dan 500 jaar geleden werd verlaten, stichtten groepen nieuwe nederzettingen in Noord Kruger. Er zijn vandaag de dag nog steeds sporen van handel, landbouw en graven te vinden in Thulamela.

5. Ga op safari op olifantenrug
Als je geen hoogtevrees hebt en je houdt van avontuur dan moet je dit proberen. Gezadeld op een olifant ga je door het Krugerpark. Je zult rijden op een olifant, het grootste landzoogdier! Dit is absoluut de beste manier om het landschap en wildleven van het park te ontdekken.
Voor de mensen die naar Zuid Afrika reizen is het Krugerpark een opwindend avontuur. Volg deze 5 tips om te genieten van de ultieme Zuid Afrikaanse wilderniservaring.