Een evenement bezoeken met je vrienden is toch het leukste wat er is?

Een evenement bezoeken met je vrienden is toch het leukste wat er is?

Er is tegenwoordig veel aan het leven veranderd ten opzichte van vroeger. Het lijkt wel alsof we allemaal minder tijd over hebben om leuke dingen te doen, en daardoor ook minder tijd over  hebben voor elkaar. Waar we vroeger eigenlijk niet om elkaar heen konden als we leuke dingen wilden doen, hebben we nu ook nog de digitale wereld die ons voldoende vermaak kan bieden. Ik zie het bij mijn oppaskinderen waar ik eens in de maand weleens moet zijn: als ik binnen kom, vind ik de eerste achter de PlayStation 4, de tweede is Minecraft aan het spelen op zijn tablet en de derde zit een spelletje te spelen op zijn mobiele telefoon. We zitten allemaal in één kamer, maar er is werkelijk niemand die oog heeft voor elkaar. Best wel een treurige constatering, omdat we toch elkaar nodig hebben om het leuk te hebben.

Weg met de techniek

Je zou dus bijna zeggen: weg met de techniek. Zover wil ik het dan ook weer niet laten komen, maar er zit ergens toch wel een kern van waarheid in. De meest sprekende foto die ik voorbij zag komen op social media (want ja, ik doe net zo hard mee), was van een beroemdheid in Amerika die vlak voor de ogen van zo’n dertig personen uit zijn auto kwam stappen. Alles en iedereen greep naar zijn telefoon om het hele gebeuren vast te leggen, waardoor ze allerlei capriolen moesten uithalen om het goed te kunnen filmen. Allemaal, behalve één oude mevrouw die rustig zat te kijken en van het moment genoot.

In het moment leven

Zoals die mevrouw, zo zou het toch moeten zijn? We leven niet meer in het moment, we willen massaal dat moment vastleggen, waardoor we het missen. Ga daarom eens lekker zonder digitale hulpmiddelen met al je vrienden naar een evenement. Evenementenbureau Den Haag heeft het meest leuke aanbod. Kijk maar eens op http://www.event-organisaties.nl/.