Beleef Ommen vanuit de lucht tijdens een ballonvlucht

Beleef Ommen vanuit de lucht tijdens een ballonvlucht

Niet voor niets is Ommen een geliefde plek onder toeristen en vakantiegangers. Deze prachtig pittoreske Vechtdalstad is een ideale plek om de schoonheid van de natuur te ervaren tijdens wandel- of vaartochten, op de motor of vanuit een luchtballon!

Ballonvaart over Ommen, ervaar de Vechtdal historie van boven

Of je nu als inwoner van Ommen of als toerist een ballonvlucht over Ommen wil maken. De pracht van de stad en omgeving zal iedereen betoveren. Deze oude Hanzestad aan de Vecht zit vol oude verhalen, die onder andere te vinden zijn in de vele musea die deze stad rijk is. Ook de Saksische boerderijen tonen de historie van deze streek mooi. Van bovenaf heb je een prachtig overzicht tussen het samenspel van de boeren en dit prachtige landschap. Waarbij de voordelen van dit waterrijke en bosrijke gebied optimaal worden gebruikt.

Beleef de adembenemende natuur rondom Ommen tijdens een ballonvlucht

Aan recreatiemogelijkheden is er in Ommen genoeg te doen. Wandel door de prachtige bossen, langs één van de oude landgoederen, stap op je mountainbike en cross over de Sallandse Heuvelrug tussen de heide en de zandvlaktes. Huur een bootje, kano of paddleboard en breng de dag door op het water van de Vecht. Na deze uitjes breng je de avond door op één van de terrasjes of lekker voor de tent op de camping. Al deze recreatie is prachtig om van boven te bekijken. Je ziet de vrolijke en ontspannen sfeer die om Ommen heen hangt. Ervaar de rust van de natuur en dit prachtig levendige schilderij dat de Vechtdal eigenlijk is. Geen wonder dat kunstenaars graag in deze omgeving verblijven, je raakt geïnspireerd door de pracht van de natuur.

Hoe ziet een ballonvlucht over Ommen eruit?

Het hele uitje duurt zo’n drie tot vier uur. We verzamelen op de door jullie gekozen startlocatie. Hier mag je meehelpen met de opbouw van de luchtballon en krijg je van ons de veiligheidsinstructies te horen. Als de luchtballon helemaal vol is, kunnen we opstijgen! De ballontocht duurt gemiddeld een uur, dit is deels afhankelijk van de richting die de wind ons opstuurt. Als afsluiting hebben we een champagne ceremonie voordat wij je terugbrengen naar de startlocatie en je zelf op een terras kunt neerploffen.

Bedrijfsuitjes

Een ballonvaart kan natuurlijk ook een leuk bedrijfsuitje zijn. Net al overigens verschillende andere activiteiten.