Wintersport in Mayrhofen

Één van de populairste wintersportplaatsen in Oostenrijk voor Nederlanders is Mayrhofen met ongeveer 3839 inwoners. Mayrhofen bevindt zich in het skigebied Zillertal 3000 met 196 kilometer pistes. In dit skigebied is er voor iedereen wat te doen, er zijn beginnerspistes en ook zijn er voldoende uitdagingen voor ervaren skiërs.

Ahorn Mayrhofen

In Mayrhofen bevindt zich de steilste afdaling van Oostenrijk, genaamd de Harakiri. Één deel van deze piste heeft over een lengte van 400 meter een helling van maar liefst 74%, voor ervaren skiërs en snowboarders is dit zelfs nog een uitdaging. In 2012 werd deze piste dan ook uitgeroepen tot de beste zwarte piste.

Het dorp Mayrhofen bestaat uit gezellige straatjes met winkels en restaurants, maar ook is het mogelijk om hier naar de bioscoop te gaan, te gaan zwemmen, te fitnessen of bijvoorbeeld te squashen. Ook uitgaan is hier goed mogelijk, er bevinden zich een aantal discotheken in Mayrhofen. Twee van deze discotheken zijn de Schlüssel Alm en de Arena-disco, tot in de late uurtjes kan je je hier goed vermaken. Wil je dus een bruisende wintersportvakantie in Oostenrijk met je vrienden dan is dat in Mayrhofen in ieder geval mogelijk.

Voor families is Mayrhofen ook zeker een geschikte plek, er is namelijk genoeg aanbod voor kinderen. Er  bevinden zich skischolen en ook is het mogelijk ski les te volgen in het Nederlands, ideaal voor kinderen. Ook bevinden zich in Mayrhofen een kinderopvang, een kindercrèche en zelfs een kinderlift, hierdoor is wintersport in Oostenrijk geen probleem meer voor families met kleine kinderen.

Naast Mayrhofen zijn er nog vele andere mooie en leuke gebieden in Oostenrijk die u een geweldige wintersport belevenis kunnen geven. Het knusse karakter in Mayrhofen is voornamelijk verdwenen, maar andere dorpen in Oostenrijk kunnen u dit wel bieden, Mayrhofen is voor de après-ski wel een prima dorp.