Wintersport Frankrijk

Frankrijk is een van de mooiste landen voor een wintersportvakantie. In het traditionele vakantieland gaan spetterende pistes hand in hand met nachtelijk vertier. Skigebieden als Paradiski, Portes du Soleil en Les Deux Alpes zijn met talloze plaatsjes en enkele honderden kilometers aan pistes geweldige bestemmingen. Met name een wintersport in La Plagne is voor het nieuwe seizoen een aanrader!

Paradiski
Sinds december 2003 zijn de skigebieden van Les Arcs en La Plagne - Peisey - Vallandry met elkaar verbonden. Als resultaat is het een waar mekka voor de skiliefhebber geworden. In totaal is er 425 kilometer aan pistes beschikbaar. Skiërs van alle niveaus zullen hier een uitdagende wintersport beleven.

Bezoek La Plagne
La Plagne is een gezellig skiresort dat uit elf verschillende dorpen bestaat. Bella Plagne, Plagne Soleil en Plagne Village zijn momenteel de meest toeristische dorpen op de berg. Allen liggen op iets meer dan twee kilometer hoogte. Een kleine honderd meter lager ligt het traditionele dorp Plagne Centre. Dit was in 1961 het eerste dorp op de berg La Plagne. Een wintersport van een week kost in deze regio in februari zo’n 1000,- voor twee personen.

Les Deux Alpes
Een wintersport in Les Deux Alpes is een garantie tot succes. Het skigebied ligt tussen de 1300 en 3570 meter hoogte en is daardoor zeer sneeuwzeker. In totaal is er 201 kilometer aan pistes. Met 78 kilometer blauwe pistes, 78 kilometer rode pistes en 45 kilometer zwarte pistes is er voor iedere skiër genoeg te beleven. Het gebied staat verder bekend om haar geweldige off-piste mogelijkheden.