Wintersport Oostenrijk

Skiën en snowboarden in Oostenrijk

In Oostenrijk, Tirol, Steiermark, Salzburg, Karinthië en Vorarlberg, op zo’n gemiddeld 900 tot 1000 kilometer afstand van Utrecht, is het goed vertoeven in de wintermaanden. Veel skiplezier en Après ski, iets waar Nederlanders dol op zijn. Brede pisten, heerlijke lokale lekkernijen en authentieke Oostenrijkse Chalets en skihutten.

Wie kiest voor een wintersport in Oostenrijk, kiest voor ultiem wintersportgenot, ook al zijn de pisten voor de winter van 2011 - 2012 nog niet voorzien van een witte en winterse laag sneeuw. Oostenrijk staat bekend om haar innovatieve gedrag als het gaat om oplossingen voor sneeuwtekort, en op dit moment staan in veel skigebieden de sneeuwkannonen de hele dag een verse laag te spuiten, en geven de weersberichten eind volgende week de eerste, weliswaar lichte, sneeuwval te zien.

En wanneer de pisten dan eindelijk wit zijn, staat niets een heerlijke Wintersport in Oostenrijk meer in de weg.

Veel skigebieden, denk bijvoorbeeld aan Ischgl, Sölden, Oetz en de Hintertuxer Gletscher, bieden bovendien veel faciliteiten voor het hele gezin, en zijn dus ook bijzonder kindvriendelijk, bieden kinderpisten en kinderliften en een uitgebreid animatieprogramma.

Buiten de traditionele wintersporten zoals skiën, snowboarden en langlaufen, valt er bovendien nog veel meer te beleven tijdens een Wintersport in Oostenrijk. Zo biedt Oostenrijk een omvangrijk cultureel programma, en niet alleen tijdens de kerstdagen en oud en nieuw, met diverse grote concerten zoals bijvoorbeeld het Top of the Mountain concert in Ischgl.

Een fijne wintersport in Oostenrijk!