Val Gardena

Val Gardena start winterseizoen met twee FIS World Cup races

Op donderdag 6 december gaan de liften in Val Gardena (Gröden, Italië) naar de beroemde pistes rondom de Sella Ronde open. Een week later, in het derde weekend van december, worden twee FIS Ski World Cup races, waaronder de Super G, in Val Gardena gehouden. Om het nieuwe seizoen in te luiden profiteren gasten van een aantrekkelijke openingsarrangement.

Alle 83 liften gaan op donderdag 6 december in werking, waardoor skiërs en snowboarders vanaf dag een het hele gebied kunnen verkennen. Val Gardena heeft in totaal 175 km piste en met de connectie op 's werelds grootste ski-arena Dolomiti Superski, komen daar nog eens 1.220 km pistes bij.

De roemruchte Saslongafdaling (Selva) van Val Gardena behoort tot de meest spectaculaire wedstrijden van het wereldbekercircuit. Fans van de FIS World Cup races kunnen op 14 en 15 december de eerste twee wedstrijden bijwonen. Op vrijdag 14 december starten de mannen op de Super Giant Slalom, kortweg Super G. Op deze op een na snelste vorm van alpineskiën, leggen de deelnemers een parcours met 35 poortjes in zo kort mogelijke tijd af. De volgende dag, op zaterdag, is de start van de downhill race waarbij de deelnemers zo snel mogelijk het parcours van 250 meter, bergafwaarts trotseren.

December-arrangementen

Gasten die vroeg in het winterseizoen naar Val Gardena vertrekken, profiteren van aantrekkelijke arrangementen. Zo is het ‘Val Gardena SuperPremière’ geldig van 6 tot en met 22 december. Met dit arrangement verblijf je vier dagen op basis van halfpension, inclusief 4-daagse skipas en materiaal vanaf € 212,- per persoon.

Tijdens het World Cup weekend, tussen 13 en 16 december, profiteren gasten van het ‘FIS Ski World Cup Dolomiti Classics’ arrangement met drie overnachtingen, 3-daagse skipas Dolomiti Superski, entree voor de twee WK-wedstrijden en een fan kit vanaf € 231,-.