Wintersport is meer dan skiën en après-ski!

Als je nu je ogen dicht doet en denkt aan de komende wintersport, wat zie je dan voor je? Zie jij jezelf dan van de piste af skiën of snowboarden? En zie jij jezelf dan proosten op een heerlijke week in een après-ski tent? Misschien denk je dan ook aan lekker zweten in de sauna. Maar je kunt meer plezier hebben op wintersport! Zeker wanneer je met kinderen op wintersport gaat is het leuk om ook eens iets anders te doen dan de ‘standaard’ wintersport activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwscooter tocht! Een spannend en stoer uitje. Maar ook een wandeling op speciale sneeuwschoenen kan erg leuke zijn. Dit is meer een rustgevende middag, zo kun je genieten van de prachtige natuur. Dit kan ook door een op een langlauftocht te gaan. In veel gebieden worden georganiseerde tochten aangeboden met een gids of er zijn routes uitgezet.

In veel Alpenlanden wordt ook het eisstockschiessen aangeboden. Dit lijkt op curling. Het doel van het spel is om de eisstock zo dicht mogelijk naar de schijf te laten glijden. Snowtubing is ook een spannende en leuke activiteit. Hierbij ga je in een soort grote opgeblazen ronde slee van een funpiste of baan af. Dit is niet voor watjes, want het kan erg hard gaan!

Je kunt ook je eigen plezier meenemen op wintersport. Denk bijvoorbeeld aan een slee. Met een slee kan jong en oud zich vermaken, op een grote (fun)piste of op een kleine besneeuwde heuvel. Voor de allerkleinsten die mee gaan op wintersport is een babyslee helemaal een uitkomst. Zo kan uw kleintje gewoon mee de piste op. Combineer de babyslee met een warme sleezak zodat je kindje lekker warm blijft. Oudere kinderen kunnen zelf met een slee de piste af. Je kunt kiezen voor een slee met stuur en rem maar ook voor een slee waar twee of zelfs drie kinderen op passen. Met zijn allen plezier op de piste! Wil je een slee kopen ? Kies dan voor kwaliteit! Je wilt geen gewonden op de piste en het is leuk om een slee meerdere jaren te kunnen gebruiken, zowel op wintersport als in eigen land.

Wil je liever meer variatie op het traditionele skiën? Kijk dan eens of je telemark ski’s kunt huren. Bij deze skitechniek worden er andere bindingen gebruikt waarbij de hak niet vast zit aan de ski. Ben je opzoek naar iets dat niet op de piste gebeurt? In sommige gebieden worden workshops Iglo bouwen aangeboden! Een bijzondere activiteit met een geweldig resultaat. Of ga opzoek naar een rodelbaan, lekker hard rondscheuren!

Ik wed dat jij deze winter meer zult doen dan alleen skiën en après-skiën! Geniet optimaal van je wintersport!

PS: Speciaal voor de liefhebbers van een actieve wintersport biedt Koopeenslee een unieke korting voor Pinkpower.nl. Met de code ‘WOINFO’ krijg je 5% korting op het gehele assortiment!