Rondreis Turkije

Turkije is het land van oost en west. Nergens ter wereld komen zoveel verschillende culturen samen in één land. Het absolute hoogtepunt hiervan is natuurlijk Istanbul. Deze stad heeft een duidelijk oostelijk en westelijk deel, die van elkaar gescheiden worden door de Bosporus. In deze stad staan de grootste kerken, moskeeën en synagogen vreedzaam naast elkaar. De absolute hoogtepunten van deze miljoenenstad zijn de Blauwe Moskee, de Haghia Sofia en het Topkapi Paleis. Maar Istanbul staat verder nog vol met mooie gebouwen, pleinen en parken.

De meeste Westerse toeristen trekken echter niet naar Istanbul, maar naar de stranden van de Turkse riviera. Steden als Antalya, Bodrum en Alanya zijn met name in de zomermaanden toevluchtsoorden voor vele Nederlanders, Engelsen en Russen, die op zoek zijn naar luxe, zon, zee en strand. Dat deze toeristenmarkt nog steeds groeiende is, blijkt ook wel uit de hoeveelheid nieuwe hotels en resorts die er elk jaar weer uit de grond worden gestampt. Dit jaar heeft Dionis Resort haar deuren geopend. In dit gloednieuwe 5 sterren resort kunt u genieten van onbegrensde luxe en comfort. Het resort is gelegen in het idyllische Belek, niet ver van Antalya verwijderd.

Wanneer men liever niet in resorts verblijft, kan men eenvoudig het binnenland in trekken. Een bezoek aan de kalksteenterrassen van Pamukkale, het mausoleum van Atatürk en de grotwoningen van Göreme zijn absolute aanraders wanneer u een rondreis door Turkije maakt. De waslijst aan hoogtepunten van Turkije lijkt wel oneindig. De prachtige natuur, het heerlijke klimaat en de oprechte, ongedwongen en informele sfeer die er heerst in land maken het plaatje van Turkije als ultiem vakantieland helemaal af.

Zo ziet u maar, in Turkije kunt u vele kanten op. Natuur, cultuur en strandliefhebbers komen in dit stukje Eurazië geheel aan hun trekken. Turkije geldt als een relatief veilig, schoon en progressief land. In de meeste delen van het land kunt u dus eenvoudig en veilig rondreizen. Dus trek komende zomer een aantal vakantiedagen uit om een keer Turkije met eigen ogen te aanschouwen.