Reizen naar de EK in Frankrijk

Schiphol

Reizen naar de Europese Kampioenschappen voetbal, is dit jaar niet zo heel erg moeilijk, aangezien het EK dit keer in Frankrijk wordt gespeeld. En dat land is eigenlijk gewoon naast de deur. Eventjes door België heen rijden, en je bent al in Frankrijk.

Lekker dichtbij dus, alhoewel je dit jaar als voetbalfan uit Nederland er wel van moet houden dat het Nederlands Elftal er niet bij is, en je dus wedstrijden moet gaan bezoeken van andere landen, die zich wel gekwalificeerd hebben.

Een ander iets waar we met ons allen toch wel rekening mee zullen houden, vooral omdat het EK nu juist in Frankrijk is, is de terreurdreiging. Dat is iets wat er blijkbaar vandaag de dag gewoon bij hoort, hoewel de gebeurtenissen in het recente verleden in Parijs, ons natuurlijk allemaal heel hard hebben doen schrikken.

Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan welke wedstrijden je wilt gaan bezoeken, en of deze wedstrijden in Parijs gespeeld worden, of in één van de andere speelsteden.

En misschien wil je wel wachten tot de voorronden, met hier en daar toch wel bijzonder zwakke landen, voorbij zijn. Misschien wil je wel naar de kwart finale, de halve finale, of zelfs naar de finale, hoewel deze nu juist wel in Parijs zal plaats vinden.

Hou je van voetbal, dan zal je vast wel een methode vinden om toch veilig naar de EK te gaan, en je zult zonder veel twijfel natuurlijk genieten van al die mensen, die fans, en van de voetbalwedstrijd of wedstrijden die je gaat bezoeken.

In ieder geval worden er ook in Nederland diverse reizen aangeboden, en daarnaast is het ook mogelijk om gewoon naar Frankrijk te rijden met trein of eigen auto, mits je natuurlijk kaarten hebt voor de wedstrijd.

Denk er wel aan, dat in sommige speelsteden de hotels helemaal zijn volgeboekt. Misschien is de camping nog het meest zeker, als je nog niets geboekt hebt.

Nederland doet immers niet mee.

Meer informatie over EK en reizen op:

Voyages SNCF

Wedstrijdticket

Wedstrijdschema EK 2016