Vakantie in Gevaar?

Een vakantie is de mooiste tijd van het jaar, en je verheugd je er vaak al een paar maanden op. Des te triester, of verdrietiger is een gebeurtenis tijdens je vakantie, die je vakantieplezier geheel of gedeeltelijk doet afnemen.

Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en valt helaas nooit helemaal te voorkomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zakkenrollers, verlies van paspport of geld, of nog erger, een ongeluk met persoonlijk letsel.

Dergelijke vervelende dingen kan je niet voorkomen, hoe goed je hiervoor misschien ook je best doet.

Wat je wel kan voorkomen, is de financiële ellende die een dergelijke nare gebeurtenis met zich meebrengt.

En dat is veel makkelijker als je misschien zou denken, een reisverzekering afsluiten!

Met een reisverzekering, verzeker je jezelf en reisgenoten tegen de financiële schade die je over kan houden bij bijvoorbeeld diefstal, of persoonlijk letsel. Daarbij wordt de gebeurtenis op zich natuurlijk niet voorkomen, maar als je geld wordt gestolen, zorgt de reisverzekering dat je toch nog veel plezier kunt hebben tijdens je vakantie, door het gestolen geld te vergoeden. Of, in geval van een ongeluk, zorgt de reisverzekering er voor dat je aan het ongeluk geen financiële schade overhoudt, of bijvoorbeeld dat je met een gipsvlucht terug gebracht kan worden naar je woonplaats.

Kortweg zijn er twee verschillende reisverzekeringen, de kortlopende en de doorlopende reisverzekering.

Als je slechts af en toe op vakantie gaat, is de kortlopende reisverzekering voldoende. Je sluit de verzekering af voor de periode dat je op vakantie bent, en bij terugkomst stopt de verzekering.

Bij de doorlopende reisverzekering, ben je het gehele jaar automatisch verzekerd, ongeacht wanneer je op vakantie gaat. Dit is dus een voordeel als je vaker één of meerdere dagen op reis gaat. Je hoeft immers niet steeds opnieuw een reisverzekering af te sluiten!