Paznauntal introduceert culinaire tochten en smokkelroutes

Voor het derde achtereenvolgende jaar is de culinaire Jacobsweg in het Paznauntal officieel geopend. Onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die met 3 Michelin-sterren is onderscheiden, creëerden vier bekroonde internationale chef-koks een menu met regionale gerechten en streekproducten voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal. Onder hen onze eigen sterrenkok Niven Kunz. Naast de culinaire hoogstandjes, waarvan sportieve wandelaars de hele zomer kunnen genieten, kunnen er prachtige wandeltochten worden gemaakt. De deels onverharde wegen leiden over de oude smokkelroutes door de Alpen van Oostenrijk en Zwitserland.

iven Kunz, de met 1 Michelin-ster bekroonde chef-kok, en drie internationale collega’s creëerden speciaal voor de ‘Culinaire Jacobsweg’ een recept met producten afkomstig uit de streek. Deze gerechten worden de hele zomer geserveerd in een viertal geselecteerde Alpenhutten; Acherhütte, Niederelbehütte, Jämtalhütte en de Heidelberger Hütte. De Jacobsweg trekt over zowel smalle als bredere onverharde wegen en biedt uitdaging voor iedere wandelaar. Door de afwisseling van nauwe steile paden en vlakke bergweides is de tocht voor vrijwel iedere hiker toegankelijk. Dankzij activiteiten als de ‘Culinaire Jacobsweg’ kan het Paznauntal hier ‘een ontdekking voor lekkerbekken’ aan toevoegen.

Voor meer informatie: www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.