Freestylecursus voor kids

Kinderen die deze voorjaarsvakantie afreizen naar het Pitztal kunnen leren freestylen in het nieuwe snowpark van skigebied Hochzeiger. De vijftien elementen van het 300 meter lange snowpark zijn speciaal ontworpen voor kinderen en beginnende freestylers. Om de kids wegwijs te maken in het freestyle skiën en snowboarden organiseert skischool Hochzeiger freestylecursussen variërend van één tot vijf dagen. Op het programma staan onder andere ‘nose- en tailrolls’, rails, spectaculaire sprongen en schansen. Een dagcursus van vier uur kost € 55,- voor skiërs en € 62,- voor snowboarders.

Onder professionele begeleiding trotseren de kinderen de verschillende onderdelen van het snowpark met coole ‘jumps’ en ‘slides’. Naast de technieken is er veel aandacht voor veiligheid. Een helm is dan ook verplicht. Kids van zeven tot vijftien jaar kunnen deelnemen aan de cursus die iedere maandag van start gaat. Reserveringen kunnen gemaakt worden op: www.skischule-hochzeiger.com.

Het snowpark is gerealiseerd in samenwerking met Mellow Constructions en bevindt zich bij het dalstation van de Lisslift (1.450 m). De ‘easyline’ is ideaal voor kinderen en beginners en bestaat uit een viertal vier meter lange boxen, zoals de flat, rainbow en kinked en vijf kleine schanzen. Wie al enige freestyle ervaring heeft kiest voor de ‘mediumline’ met twee medium schanzen, een zes meter lange rainbowbox, downbox en kinkedbox.