skigebied Hochzeiger

Pitztal breidt uit met nieuwe zwarte afdaling in skigebied Hochzeiger.

Vrijdag 3 december opent het Pitztaler skigebied Hochzeiger het nieuwe winterseizoen met de uitbreiding van de zwarte ‘Zirbenfall piste’. Het hoogtepunt van de afvaart is een traject van 150 meter met een hellingpercentage van 80%.

Ook heeft Hochzeiger geïnverteerd in een nieuwe terras bij het Zeigerrestaurant en een nieuwe funpark. Op de Pitztaler gletsjer kan voor het laatste seizoen gebruik gemaakt worden van de Pitz Panoramabahn. In april 2012 wordt Oostenrijks hoogste skilift vervangen door de moderne Wildspitzbahn met stoelverwarming.

De zwarte ‘Zirbenfall piste’ is verlengd tot 2 km en biedt uitdaging voor ervaren skiërs. Op het steilste stuk van de afdaling zit over een lengte van 150 meter een hellingspercentage van 80%. Wie dit te uitdagend vindt, kan kiezen voor de alternatieve route. De afdaling begint bij het bergstation van de Zirbenbahn (2.395 m) en eindigt bij het dalstation van de Zirbenbahn (1.959 m). Eind 2009 breidde skigebied Hochzeiger het aantal afdalingen al uit met de ‘Panorama abfahrt’ (4 km) en de ‘Zirbenpiste’ (3 km). In totaal telt Hochzeiger 54 km piste. Vanaf half december kunnen wintersportliefhebbers eveneens gebruik maken van het nieuwe 300 meter lange funpark met meer dan 15 spectaculaire onderdelen voor zowel beginnende als ervaren parkbezoekers.

Na de nodige inspanning op de piste, kun je een stop maken bij het Zeigerrestaurant, gelegen naast het middenstation van skigebied Hochzeiger (2.000 m). Het Zeigerrestaurant is uitgebreid met een nieuw panoramaterras met 200 zitplaatsen. Ook de sanitaire

Voor skigebied Pitztaler Gletscher, waar al sinds eind september geskied wordt, staat een grootschalige verandering gepland. Half april 2012 wordt verder gegaan met de vervanging van de Pitz Panoramabahn, Oostenrijkse hoogste skilift. De nieuwe Wildspitzbahn van Doppelmayr heeft 8-persoons gondels met stoelverwarming en reikt binnen 6 minuten tot een hoogte van 3.440 m. Geen enkele skilift in Oostenrijk komt tot deze hoogte. De Wildspitzbahn heeft een capaciteit van 2.185 personen per uur. De nieuwe lift wordt in september 2012 in gebruik genomen. Bij het bergstation van de Wildspitzbahn wordt tevens het hoogste café van Oostenrijk geopend.

Het Pitztal (880 tot 1.640 m) is een veelzijdige regio in Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 122 km piste, inclusief de Pitztaler gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.

Meer info op www.pitztal.com, www.hochzeiger.com en www.pitztaler-gletscher.at