Kitzbüheler Alpen investeert in nieuwe wintersportfaciliteiten

Ook dit jaar weer investeert de wintersportregio Kitzbüheler Alpen fors in faciliteiten voor het nieuwe skiseizoen. Met uitbreiding van het aantal sneeuwkanonnen in de regio, nieuwe fun-pisten in Kitzbüheler Horn en Steinplatte, een permanente ‘Rennstrecke’ in SkiWelt Brixen en een BMW SkiMovie racepiste in Scheffau is de regio helemaal klaar voor de winteropening begin december. Daarnaast lanceert Kitzbüheler Alpen, in samenwerking met 4 regio’s en 20 dorpen, op 14 oktober een nieuwe website.

In de vakantieregio Kitzbüheler Alpen rondom het Brixental (Kirchberg, Brixen, Westendorf), de Hohe Salve (Hopfgarten, Itter), St. Johann in Tirol en het Pillerseetal (Fieberbrunn, Waidring) vinden wintersporters alles voor een perfecte vakantie in de sneeuw. En met de uitbreiding van de wintersportfaciliteiten voor het komend skiseizoen bewijst de regio weer dat zij echt tot de grootste en beste skigebieden van de wereld behoort. Zo heeft de aanleg van een nieuw meer, Speichersee Hohe Salve, het mogelijk gemaakt dat deze winter de pistes van skigebied Hopfgarten-Itter in 70 uur besneeuwd kunnen worden. Deze nieuwe faciliteit brengt het aantal sneeuwkanonnen in het gehele skigebied op 4.183, waarmee 80% van de meer dan 1.000 kilometer pisten sneeuwzeker is.

Fun-factor

Funpark in Kitzbüheler Alpen pbKitzbüheler Horn en Steinplatte realiseerden, in samenwerking met de grootste snowpark-exploitant QParks, fun-pisten waar gasten naar hartenwens kunnen freestylen.

Voor de snelheidsduivels biedt SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental vanaf dit winterseizoen in SkiWelt Brixen een permanente ‘Rennstrecke’ en in Scheffau op de Südhang (piste nr 66) is de BMW Skimovie racepiste met slalom en starthuis geïnstalleerd. Tijdens je run word je gefilmd en bij de finish zie je jouw persoonlijke tijd. Met behulp van je skipasnummer kun je via je Skiline-account eenvoudig je eigen skimovie downloaden. De film ter plekke bekijken kan ook bij de Skiline Terminal op de bergstations Brandstadl of Hochbrixen.

Nieuwe website

Op 14 oktober lanceren de vier regio’s en 20 dorpen van de Kitzbüheler Alpen hun vernieuwde website: www.kitzbueheler-alpen.com met overzichtelijke informatie van alle skigebieden. Op de interactieve kaart staan alle faciliteiten, wandelroutes, pistes, verhuurpunten etc. van de gehele regio gegeven. De beschikbaarheid van accommodaties kan worden bekeken en direct boeken vanaf de site is ook mogelijk.

Meer informatie op www.kitzbueheler-alpen.com