De juiste zomerschoenen op vakantie

Zomerschoenen

Welke schoenen neem jij mee op vakantie?

Dat ligt natuurlijk aan waar je precies de vakantie gaat doorbrengen, en wat je op vakantie gaat doen. Ga je alleen maar op het strand liggen, dan ben je waarschijnlijk snel klaar. Gewone schoenen als je een keertje naar een restaurant gaat, of een keer wat gaat drinken, en slippers voor op het strand. Op het strand doe je het schoeisel immers toch wel uit.

Ga je echter wat anders doen, dan heb je ook andere zomerschoenen nodig.

Neem nou bevoorbeeld een actieve vakantie in de bergen. Daar ga je dan waarschijnlijk bergwandelen, of mountainbiken, of raften. Of misschien wel een andere activiteit. Belangrijk is in ieder geval dat je het juiste schoeisel mee neemt. Niet dat je die bergwandeling moet maken op je teenslippers, alhoewel je natuurlijk ook op je vakantieadres nog nieuwe schoenen kunt kopen. Alleen dan vaak wel voor veel hogere prijzen dan we in Nederland betalen.

Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je voordat je op vakantie gaat, eens een kijkje neemt in de schoenenkast, en goed bedenkt wat je precies wilt doen.

In ieder geval kan je, onafhankelijk van het strand, rekening houden met drie soorten zomerschoenen.

1. Nette schoenen
Nette schoenen zijn altijd handig op vakantie. Bijvoorbeeld als je een keer naar de film wilt, in een wat meer luxe restaurant wilt eten, en ga zo maar door.

2. Makkelijke zomerschoenen
Op vakantie zal je ongetwijfeld een keertje een bezienswaardigheid gaan bezoeken, een stad, of een wandeling maken. Dat doe je enerzijds niet op je nette schoenen, en anderzijds wil je toch ook schoenen aan waar je wat langer op kunt lopen. Want vermoeide voeten heb je vanzelfsprekend uitgerekend in de vakantie, niet nodig.

3. Speciale schoenen
Wat voor soort schoenen, dat hangt van de activiteit af. Bij bergwandelen zijn bergschoenen geen overbodige luxe, hoewel ik wel eens een gezin met kleine kinderen een bergwandeling heb zien maken op teenslippers. Als je gaat fietsen, dan kunnen speciale schoenen een weldaad zijn, en ga je naar het strand zijn nu juist dien teenslippers geen overbodige luxe!

Als je rekening met deze schoenenkeuze gaat houden, dan zal je voor iedere activiteit de juiste schoenen bij je hebben, en kan je ontzettend veel gaan genieten in de vakantie.

Kijk dan ook vooraf goed wat je wilt gaan doen.

Meer info op:
zomerschoen.nl

wikipedia.org