Wintersport in Nederland?

Chaos op de weg! Blijf thuis!

Vanuit een wit Tirol (ik woon en werk in Sautens), zie ik de berichten in alle nederlandse media, en inwendig moet ik enorm lachen.

Het is vrijdag 17 december 2010:
De ANWB waarschuwt iedereen die de weg op wil, zich af te vragen of dat wel echt moet. Een woordvoerder van de dienst sprak tegen half een vrijdagmiddag van een „complete chaos” op de snelwegen in de hele Randstad en Utrecht en van een „dramatische” toestand.

Het verkeer op zowel de knooppunten Oudenrijn bij Utrecht als het Prins Clausplein bij Den Haag staat volledig vast. Dat zijn twee belangrijke knooppunten in ons snelwegennet.

In totaal stond er rond half drie 's middags al 507 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Op de A1 staat het in beide richtingen stil tussen Amsterdam en Amersfoort over 40 kilometer. Op de A2 tussen Amsterdam en 's-Hertogenbosch staat in beide richtingen meer dan 20 kilomter file.

Daarnaast staan ook op de A12, de A15, de A27 en de A10 flinke files. Op de A9 is de Wijkertunnel in beide richtingen afgesloten. (aldus de Telegraaf).

De situatie in Oostenrijk? Zoals iedere winter ligt hier behoorlijk wat sneeuw. Echter; iedereen blijft gewoon lekker doorrijden, treinen en bussen rijden (zoals gewoonlijk) normaal, geen problemen met het vliegverkeer.

Het is te hopen dat, voor al die nederlanders die het komende weekeinde naar ons komen voor een weekje wintersport, dat jullie niet te lang vast staan.

Let natuurlijk wel op, we maken er weliswaar een lachertje van, maar op die zomerbandjes kan het natuurlijk erg vervelend rondrijden zijn. En de treinen en bussen zijn natuurlijk helemaal van slag, dus blijf niet te lang buiten staan.

Groeten uit Tirol,
Groeten uit de sneeuw.