Tiroler Zugspitz Arena

Nachtelijk winteravontuur aan de voet van de Zugspitze

Elke dinsdag- en vrijdagavond gaan om klokslag half zeven de schijnwerpers aan op de Ehrwalder Alm en veranderen de skipistes in een rodelbaan voor jong en oud. Gasten gaan de berg op met de Ehrwalder Almbahn om vervolgens onder de sterrenhemel aan de voet van de Zugspitze, 400 hoogtemeters op een minibob, houten slee of sneeuwscooter te trotseren. Sleeën kunnen worden geleend bij het dalstation van het lift.

Avondrodelen

Wie een tussenstop maakt in een van de vier berghutten direct aan de piste, geniet van een gezellige avond in Tiroler stijl met lokale lekkernijen en live muziek. De Ehrwalder Alm en Ganghoferhütte zijn zelfs tot 23:30 uur geopend. Ook de nieuwe locatie BrentAlm aan de voet van de Ehrwalder Almbahn, die in december wordt geopend, heet haar gasten hartelijk welkom tijdens nachtelijk winteravontuur.

Gratis sleeplezier

De rodelavonden in Ehrwald worden iedere dinsdag- en vrijdagavond vanaf 18:30 uur, afhankelijk van de sneeuwcondities en de weersomstandigheden, vanaf 27 december tot en met 25 maart georganiseerd. Met de Top Snow Card is deelname gratis. Gasten zonder skipas kunnen onbeperkt gebruik maken van de lift voor €18,- per volwassene en € 14,- per kind. De Top Snow Card is geldig in alle skigebieden in de wintersportregio Tiroler Zugspitz Arene en is te koop vanaf twee dagen verblijf .

Alle dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena bieden iedere avond een divers aanbod van activiteiten. Variërend van skitochten, fakkelwandelingen en rodelen tot skishows of theatervoorstellingen. Maar ook een romantische tocht met de paardenslee of schaatsen behoren tot de mogelijkheden. Door de goede busverbinding tussen de verschillende dorpen is deelname aan een activiteit in een ander dorp makkelijk te ondernemen.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt net over de grens in Oostenrijk en is hiermee het meest dichtbij gelegen wintersportresort in Tirol en kan tolvrij worden aangereden. De regio bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De 139 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden en freeriders. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena, tel. 00 43 5673 20 000, fax 00 43 5673 20 000-210, email: info@zugspitzarena.com of op de vernieuwde website: www.zugspitzarena.com.